ARCHITECTUUR | S.A. TROX Belgium/TROX Belgium N.V.

ARCHITECTUUR

Competentie & design

Creatieve geesten in plaats van "in the box-denken"

Duurzaamheid, energie-efficiëntie, veiligheid en kwaliteit zijn voor ons geen lege termen - zij bepalen wie we zijn. Goed ontworpen standaardproducten zijn de tweede natuur van TROX en individuele oplossingen zijn onze speciale competentie.

De complexe projecten vereisen een integrale planning van processen. Samen met u ontwikkelen onze engineers oplossingen die geïntegreerd kunnen worden in uw project. Talloze projecten over de hele wereld bewijzen dat een creatieve visie en technologie een symbiose kan vormen omdat het geheel meer is dan de onderdelen. Wij zijn trots op de drie "Architektur und Technik" (Architecture and Technology) awards die we wonnen in teams met bekende architecten. Dit is alleen mogelijk door integrale planning samen met u en door nauwe samenwerking met onze afdeling Research and Development.  

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën - neem zeker contact met ons op.

Individuele oplossingen - referenties

Met uw architecturale en technologische visie, bepaalt u onze standaard.
Samen met u bespreken we uw ideeën en wensen en vinden we de beste klimaattechnische oplossing voor uw project. 

U vindt TROX referenties van over de gehele wereld in de link hieronder, bijvoorbeeld in:

 • Treinstations en luchthavens
 • Kantoorgebouwen
 • Restaurants
 • Hotels
 • Industriële gebouwen en laboratoria
 • Ziekenhuizen
 • Concertzalen
 • Beurshallen
 • Musea
 • Schepen
 • Scholen en universiteiten
 • Stadions en sporthallen
 • Tunnels

Referenties

Individuele oplossingen - installatievoorbeelden

Onze concepten kunnen onzichtbaar of juist zichtbaar geïntegreerd worden in elk gebouw. Het hoogste comfort met een efficiënt gebruik van energie is onze bijdrage aan uw visie.
Hier kunt u onze installatievoorbeelden vinden.

Installation Examples

Awards

"Design Plus" voor de X-CUBE air handling unit

De TROX X-CUBE air handling unit werd ontwikkeld samen met Busse-Design + Engineering GmbH.

Met de X-CUBE luchtbehandelingskasten heeft TROX een nieuwe standaard gezet. De jury bepaalde dat de X-CUBE een goed ontworpen unit is met overtuigende eigenschappen zoals een hoge energie-efficiëntie, een hoge graad van hygiëne, eenvoudige installatie en onderhoud en intuïtieve bediening; het heeft bovendien een ongecompliceerd, duidelijk design. Een innovatieve paneelconstructie verbergt het frame; anthraciete profielen bepalen de esthetische contouren van de unit. Al met al zowel technisch en visueel perfect ontworpen voor alle soorten gebouwen.

De Design Plus award die door de ISH wordt uitgereikt, wordt specifiek toegekend aan producten die toekomstgerichte concepten, innovatief design en energie-efficiënte technologie combineren. Deze waarden worden erkend bij de ISH, de belangrijkste beurs voor sanitair design, luchtbehandelingstechniek en hernieuwbare energie. Een hoog gekwalificeerd panel van experten evalueert onder andere de kwaliteit van het ontwerp, het totale concept, de innovatiegraad, materiaalkeuze en technische en ecologische aspecten. 

 

X-CUBE

Iconic Award voor TROX 

Recente ontwikkelingen in de vastgoedsector zijn gekenmerkt door een holistische benadering van architectuur- en interieurdesign. Met de Iconic Awards erkent de German Design Council uitzonderlijke oplossingen op dit gebied, gebaseerd op de resultaten van de internationale architectuur- en designwedstrijd.  

TROX nam de uitdaging aan, diende de X-GRILLE ventilatierooster in en won succesvol in de categorie "Producten". Dit is reeds de tweede prijs voor de X-GRILLE in 2014, na de "Interior Innovation Award 2014".

Met de X-GRILLE ventilatieroosters, hun innovatieve functies en hun esthetische design, biedt TROX aan zijn klanten een nieuw en geoptimaliseerd energie-efficiënt product aan met een resem aan verfijnde details. Het is een individuele keuze van de klant of de rooster wordt ingezet als design element, of gewoon past in de architectuur van de ruimte.

De German Design Council is een onafhankelijk, internationaal actief instituut. De Raad beschouwt zichzelf niet alleen als een service provider voor bedrijven, die hen ondersteunen in hun inspanningen op vlak van ontwerp, maar werkt ook naar een verbreding van de inzichten op het vlak van design concepten naar het bredere publiek. De Raad is een van de toonaangevende kenniscentra voor de communicatie en kennisoverdracht in de wereld van design. De Iconic Awards erkennen visionaire architectuur, innovatieve producten en duurzame communicatie in alle delen van de architectuur, bouw, vastgoed en productie.

Type X-Grille

X-GRILLE wint de Interior Innovation Award 2014

De topprioriteit voor TROX ligt bij een perfect, esthetisch design van producten die ruimtes emotioneel verbeteren. 'Form follows function' en 'form follows emotion' zijn de basisconcepten voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat deze aanpak de juiste blijkt te zijn is opnieuw bewezen: de unieke X-GRILLE ventilatierooster won namelijk de Interior Innovation Award 2014 tijdens de IMM Cologne handelsbeurs in Cologne, Duitsland.

X-GRILLE – deze unieke ventilatierooster staat symbool voor de ideale combinatie van vorm en functie. Elk detail is een expressie van zijn volmaakte design.

 • Technologie
  De bladen worden ondersteund in het centrum en kunnen individueel of samen aangepast worden. Door zijn flexibiliteit kan deze rooster voor zowel toevoer als extractie luchtapplicaties gebruikt worden. De energie-efficiënte en akoestisch-geoptimaliseerde luchtontlasting is een van de hoogtepunten van deze intelligente constructie.  
 • Design
  Met zijn ongewone dubbelkleurige look in jet black en wit aluminium onderscheid de X-GRILLE zich van meer conventionele ventilatieroosters. De clip-fixed, vervangbare afdekplaat verbergt de schroeven en maakt de rooster ideaal geschikt voor een continue horizontale plaatsing. Elke kleurencombinatie en elk individueel kleur is beschikbaar om de gewenste atmosfeer in de ruimte te creëren. Of de ventilatierooster nu opgaat in de architectuur van de ruimte of gebruikt wordt als een designelement is een individuele keuze. 
 
 
 

Oplossingen voor elk type gebouw

Indien u plannen heeft voor de bouw van een conventioneel gebouw, een kleine school of een vijf-sterren hotel, in nieuwbouw of renovatie, TROX biedt de ideale oplossing voor elk type gebouw, ook voor veeleisende toepassingen in industrie en gezondheidszorg.

Naast standaardvarianten, kunnen systeemoplossingen en componenten ook speciaal ontwikkeld worden en het ontwerp kan aangepast worden zodat u meer mogelijkheden heeft bij het ontwerp van uw gebouw. In teams van ontwerpers combineren we uw ideeën met onze airconditioning- en ventilatiekennis zodat we samen een duurzame oplossing vinden.

Hier kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen:

Hotels

Luchthavens

Scholen, universiteiten en andere instellingen

Ziekenhuizen

Stadions

Musea

Seminaries van TROX TROX ACADEMY

Seminaries van TROX

TROX ACADEMY

meer lezen

TROX im Einsatz WIJ BRENGEN UW VISIE IN PRAKTIJK! TROX AT WORK

WIJ BRENGEN UW VISIE IN PRAKTIJK!

TROX AT WORK

TROX referenties en installatie voorbeelden

meer lezen

TROX life Februar 2013 Het magazine van TROX TROX life

Het magazine van TROX

TROX life

meer lezen

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://*.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://*.onventis.com http://localhost:63342 http://cerebrum.local", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Deel deze pagina

Beveel deze pagina aan

U kunt deze pagina delen door de link te delen.

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanbeveling is verzonden naar de ontvanger.

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Attachment (max. 10MB)

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80