DUURZAAMHEID BIJ TROX

HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2022

Duurzaamheid is "in": Talloze bedrijven scheppen op over hun duurzame acties en lanceren voortdurend nieuwe duurzaamheidslabels op de markt - van aandelenfondsen tot voedsel of vakantiereizen. Duurzaamheid is een belangrijke imagofactor geworden en wordt goed ontvangen. Maar helaas is de term ondertussen ook erg versleten.

Dit kan gemakkelijk veranderd worden, want duurzaamheid is een essentieel element in het veiligstellen van de toekomst en dus duidelijk meer dan "slechts" een imagofactor!

Daarom heeft TROX een vooruitziende duurzaamheidsstrategie ontwikkeld. De kern van deze strategie is het bereiken van klimaatneutraliteit in 2040 - en omdat dit alleen kan worden bereikt door het nemen van vele kleine stappen, zijn er tussentijdse doelstellingen gedefinieerd die natuurlijk ook moeten worden bereikt.

Wat deze in detail zijn kan je terugvinden in het vierde duurzaamheidsrapport van de TROX GROUP, dat onder andere gebaseerd is op de internationaal erkende standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI).

TROX Sustainability Report 2022 (PDF)

HET TROX DUURZAAMHEIDSVERSLAG

2021

Duurzaamheid is waarschijnlijk het modewoord van onze tijd en is niet meer weg te denken uit de media. Het bewustzijn rond duurzaam handelen is al lang niet meer iets dat alleen relevant was voor particuliere consumenten. Ook bedrijven kijken steeds bewuster naar hoe hun activiteiten het milieu beïnvloeden en het belang van een duurzaamheidsconcept als onderdeel van de bedrijfscultuur wordt steeds groter. 

TROX Sustainabiility Report 2021

2020

Onze inspanningen om duurzaamheid te bevorderen, sluiten aan bij een kernwaarde van ons ondernemingsbeleid, en bij een belangrijke megatrend: gezondheid. Gezonde mensen, dankzij goede, schone lucht en een gezond milieu.

De vele onzekerheden van een jaar dat in het teken stond van het coronavirus, onderstrepen het werkelijke belang van deze fundamentele waarde en deze megatrend. Daarom zien wij duurzaamheid als een kans voor TROX om zich te onderscheiden als werkgever en oplosser.TROX Sustainability Report 2020

2019

TROX heeft zijn eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd. "Duurzaamheid is geen statisch gegeven - integendeel. Duurzaam handelen als bedrijf betekent een continu, lange termijn proces dat we jaar na jaar voortzetten met nieuwe stappen en maatregelen," legt Udo Jung, Managing Directeur voor Distributie, Technologie en Productie (TROX GmbH) uit. "Dit verslag is bedoeld om te illustreren wat we tot nu toe hebben bereikt en hoe we in de toekomst willen handelen."

Onze toekomst heeft inzet nodig. Ontdek hoe de TROX Group, die geleid wordt door een stichting, de uitdaging van alomvattend duurzaam handelen aangaat.

TROX Sustainability Report 2019

TROX wordt geleid door een stichting en definieert duurzaamheid als onderdeel van haar bedrijfs-DNA. We vertrouwen in de TROX Group al sinds 1951 op onze langetermijndoelen, efficiëntie en innovatie en op sociaal en maatschappelijk verantwoord gedrag. Wij bieden onze klanten en de maatschappij componenten en systemen die de beschikbare grondstoffen op de best mogelijke manier gebruiken en tegelijkertijd een significante bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat in de gehele waardeketen. Duurzaamheid is de kern van onze manier van zakendoen, een drijfveer voor groei en tegelijkertijd een deel van onze verantwoordelijkheid.

KLIMAATNEUTRAAL IN 2040

Voor ons horen milieu- en sociale verantwoordelijkheid en winstgevende groei bij elkaar. Dat komt omdat voortdurende verbeteringen ons bedrijf des te levensvatbaarder maken voor de toekomst. Het gaat om meer dan alleen energie besparen, waterverbruik verlagen en afval verminderen. Wij oriënteren ons bedrijf op strikt toegepaste duurzaamheid om te voldoen aan onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn, waarbij we gebruik maken van de ondernemingskansen die ons ter beschikking staan voor een productieve toekomst.

17 DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN

In het kader van onze duurzaamheidsstrategie houden wij ons intensief bezig met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Voor ons zijn deze doelstellingen een uitdrukking van onze verantwoordelijkheid als wereldwijde ondernemingsgroep. Ze omvatten doelstellingen die wij altijd belangrijk hebben gevonden, zoals duurzame economische ontwikkeling, technische innovatie, energie-efficiëntie en, het allerbelangrijkst, het welzijn van de mens.

6 STRATEGISCHE ACTIEGEBIEDEN

Wij streven een 360°-duurzaamheidsbenadering na die 6 welomschreven strategische actiegebieden omvat. Deze bestrijken bijna alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De strategische actiegebieden van TROX zijn grotendeels gericht op het bereiken van deze doelen. Op deze manier willen we de grote uitdagingen van deze tijd aangaan en actief duurzaam leven, werken en ondernemen bevorderen.

Fields for action in detail

PRODUCTEN

De ecologische voetafdruk van TROX wordt grotendeels bepaald door de producten zelf. Onze producten bieden mensen een optimale luchtkwaliteit en temperatuur en een verhoogde veiligheid (brandbeveiliging). Hierbij geloven we in lange service cycles en energie-efficiëntie.

PRODUCTIE

We besteden veel aandacht aan een zorgvuldig gebruik van de grondstoffen energie en water, het vermijden van afval en optimale werkomstandigheden. We gebruiken ons TROX productie systeem TPS om procedures en duurzaamheidsaspecten te verbeteren in alle 19 productiefaciliteiten van de TROX GROUP.

MOBILITEIT EN LOGISTIEK

Wij hechten veel belang aan de vermindering van het CO2-verbruik van ons goederentransport en de optimalisering van de grondstoffen die in het verpakkingsmateriaal worden gebruikt. We produceren dicht bij onze klanten, bundelen transporten, zorgen ervoor dat we de juiste transporteurs selecteren en optimaliseren verpakkingen om de mobiliteit te verbeteren.

INFRASTRUCTUUR

De operationele infrastructuur van TROX is gericht op duurzaamheid. Het efficiënte gebruik van energie en water in gebouwen vermindert de CO2-uitstoot en verlaagt de operationele kosten. We plannen producten vanaf het begin om herbruikbare materialen te gebruiken, en recyclen waar mogelijk.

SOCIAAL BELEID

Onze medewerkers zijn de sleutel tot de verwezenlijking van onze bedrijfsstrategie en tot ons succes. Het arbeids- en gezondheidsmanagement en een sterk opleidingsconcept voor de medewerkers bevorderen op duurzame wijze de betrokkenheid en ontsluiten het potentieel.

PUBLIC RELATIONS

Communicatie betekent voor ons interactie met klanten, zakenpartners en werknemers. Wij maken deel uit van een sterk netwerk dat ons in staat stelt een impact te hebben en onze verantwoordelijkheden te betrekken bij regelgeving, richtlijnen en wetten om een toekomst te realiseren die de moeite waard is.

BREEAM CERTIFICAAT

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) is ‘s werelds toonaangevende methode voor de beoordeling van de duurzaamheid van een bouwproject. De beoordeling vindt plaats aan de hand van 9 hoofdcategorieën. Credits worden toegekend en gewogen voor elke categorie om de eindscore voor het bouwproject te genereren. Dit resulteert in een eindscore voor het gebouw, in ratings van 'Pass' tot 'Outstanding'. Het erkent en weerspiegelt de waarde van beter presterende middelen gedurende de hele levenscyclus van de gebouwde omgeving, van nieuwbouw tot ingebruikname en renovatie. 

TROX kan helpen bij het verkrijgen van deze credits in verschillende categorieën door het gebruik van onze producten, in combinatie met andere bouwcomponenten. De TROX-producten kunnen in zes van deze negen hoofdcategorieën een bijdrage leveren.

Download the TROX-brochure for more detailed information.

DUURZAME REFERENTIEPROJECTEN BIJ TROX

HOHO VIENNA

Voor 's werelds op één na hoogste houten wolkenkrabber lag de focus op het beschermen van het milieu en grondstoffen. Dit sluit perfect aan bij het streven van TROX naar een hoog niveau van duurzaamheid en kwaliteit. Het airconditioningsysteem onder druk maakt gebruik van hoogwaardige, op elkaar afgestemde componenten om ervoor te zorgen dat de nooduitgangen en reddingswegen rookvrij blijven in geval van brand. Het bijzondere aan deze oplossing is de BUS-regelunit. Deze bespaart niet alleen op materiaal- en bekabelingskosten, maar blijft ook flexibel.

INTERNATIONAL QUARTER LONDON

Het Londense International Quarter vertegenwoordigt de toekomst van werk. Hier bevinden zich nieuwe commerciële ruimtes, restaurants, cafés en appartementen naast 25.000 nieuwe, unieke werkplekken. Samen met de architect ontwikkelde TROX een op maat gemaakte, compleet nieuwe airconditioning oplossing voor het kantoorgebouw: SKYBEAM, een koelconvector met een flexibiliteit die uniek is in de wereld, tegen bemoedigend lage exploitatiekosten dankzij de hoge energie-efficiëntie.

LEUPHANA UNIVERSITÄT LÜNEBURG

Belangrijke criteria bij de planning van het nieuwe hoofdkantoor waren met name duurzaam bouwen en het economisch gebruik van elektriciteit voor verlichting, ventilatie en airconditioning. Er werd gekozen voor het optimaal op elkaar afgestemde airconditioningsysteem van TROX. De centrale regelaar, de luchthoeveelheidsregelaar en de luchtgeleidingen van het ventilatie- en airconditioningsysteem zorgen naast een bijzonder laag energieverbruik, rookafvoerventielen en brandluiken voor ideale leer- en onderwijsomstandigheden.

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Deel deze pagina

Beveel deze pagina aan

U kunt deze pagina delen door de link te delen.

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanbeveling is verzonden naar de ontvanger.

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Attachment (max. 10MB)

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80